Monday, July 16, 2007

Masjid Merah Di Roboh

masjid merah
Setelah lama terhalang memasuki blog ini, rindu amat mencengkam dan sengsara terasa. Justeru apabila blog dapat dimasuki, membuatkan jiwa melonjak ingin meluah rasa.
Menyaksi masjid merah dibumiratakan oleh sebuah kerajaan yang mendakwa Islam, membuktikan bahawa Islam amat hina dan dina. Malang dan terbuang. Barat tidak perlu menurunkan hujanan peluru untuk membunuh ummah Islam, cukup dengan sepotong roti yang disuap ke mulut munafik, pasti si munafik itu akan tega membunuh dan menghancurkan hatta seluruh ummah Islam di atas muka bumi ini, dengan pelbagai alasan yang amat bijaksana. Tragis yang pongah ini berlaku dimana-mana. Berlaku di Indonesia, berlaku di Asia Barat, berlaku di Eropah timur. Pasti akan berlaku di pojok mana di dunia ini.
Ironisnya, kita belum pernah menyaksikan kerajaan yahudi, Buddha, Kristian atau hindu meroboh atau meranapkan tempat suci mereka atau tempat ibadat mereka. Gereja, kuil, sinogog, rumah berhala, tokong dan biara tenteram dan aman dibawah kerajaan mereka dan kerajaan Islam. Tapi sayang, masjid dan surau belum tentu aman sejahtera di bawah kerajaan Islam, apa tah lagi dibawah kerajaan kufar.
Pakistan membuktikannya.

No comments: