Wednesday, July 19, 2006

Habitat Yahudi

Ekosistem habitat yahudi.
Apabila yahudi mengganas lagi, sewajarnya dunia Islam tidak perlu terkejut atau terpinga-pinga. Sewajarnya mereka perlu lebih tahu bahawa perlakuan yahudi itu adalah suatu ekosistem habitat yang paling jijik dan tolol di atas dunia ini. Apa yang berlaku adalah warisan dari nenek moyang mereka sejak zaman kerasulan dulu dan pastinya mereka bergerak mengikut garis blueprint yang amat tersusun dan menjangkau perancangan yang amat panjang.
Dalam protokol zion yang terkenal itu, ( walau pun dinafikan kesahihannya oleh sebahagian cendikiawan mereka ), menggariskan suatu projek jangka panjang yang terlalu halus dan berjaya berkembang mengikut jeda masa yang ditetapkan.
Di sini, sebahagian dari perkara yang terkandung dalam protokol itu terlalu 'obvious' untuk diperhatikan.
  • Di antaranya protokol menyatakan kebebasan politik hanyalah suatu idea, bukan suatu fakta. Oleh itu idea kebebasan itu boleh digunakan untuk melemahkan orang lain. Kerana idea kebebasan mustahil untuk direalisasikan kerana tiada siapa tahu untuk menggunakannya secara sederhana.
  • kita cetuskan sengketa yang saling menghancurkan sesebuah negara, yang akan menyebabkan negara tersebut berada didalam genggaman musuh-musuh luar tertentu.
  • Sistem kuku besi dalam permodalan yang berada di tangan kita, ibarat seberkas jerami yang kita hulurkan kepada mereka , di mana mau atau tidak mau mereka terpaksa menerimanya dengan anggapan supaya mereka tidak tenggelam dengan jerami itu.
  • Dari kejahatan yang sementara ini, yang terpaksa kita lakukan akan lahirlah sebuah kebaikan dari pemerintahan yang amat kukuh.
  • Struktur sebuah kerajaan yang terbaik ialah sebuah kerajaan yang kekuasaannya tertumpu di tangan seorang tirani.
  • Kejahatan adalah satu-satunya cara untuk mencapai matlamat kebaikan.
  • Dalam politik seseorang misti tahu bagaimana untuk merampas harta orang lain tanpa ragu-ragu.
  • Adil tapi keras tanpa belas kasihan adalah faktor kekuatan negara dan doktrin kekuasaan akan mencapai kemenangan dengan menundukkan kekuatan lawan dengan kekerasan.
Hobbes berpendapat dalam teks yang lain, manusia yang kuat atau lemah pada dasarnya merasai ketakutan dan kecemasan di dalam dirinya, terutama dalam situasi persaingan atau konflik. Rasa ketakutan ini semakin membesar lalu akan bertindak 'anticipation'. 'Anticipation' yang terbaik ialah bersifat aggresif iaitu mempetahankan diri sendiri dengan menyerang orang lain.
Fahamilah habitat yahudi dalam ekosistemnya.

No comments: